Forbrukslån uten sikkerhet eller pant

Forbrukslån er en type lån du kan ta opp når du vil, til hva du vil, og ingen legger seg opp i hvorfor du trenger pengene. Unikt med denne typen lån, er at det er få andre produkter på markedet som har like stor fleksibilitet. Det er også en del undergrupper innenfor forbrukslån, hvor noen banker har blitt spesialister på, for eksempel, forbrukslån til bil, MC eller andre typer fysiske gjenstander.

Særegent for forbrukslån, og andre som ikke stiller krav til sikkerhet i noe, eller pant om du vil, er hvor mye du kan låne – til absolutt hva du vil. Det er mulig å ta opp forbrukslån helt ned i 10.000 og opp til 500.000 kroner. Disse tallene er kun veiledende, fordi det finnes selvfølgelig andre lån hvor du kan ta opp mindre og mere, hvor noen forbrukslån utstedes av en elektronikkbutikk for eksempel.

Bestemme deg for forbrukslån

Hvis du av en eller annen grunn har bestemt deg for å ta opp et billig forbrukslån, så er det greit å vite hva det innebærer. Når du signerer en lånesøknad, som bankene krever, og forplikter deg til betalingsavtaler, skal du forholde deg til terminbeløp og nedbetalingstid. I avtalen ligger det en plan over hvor mye du skal betale hver måned, og i hvor lang tid du skal forplikte deg til å betale ned på lånet.

Her finner du også informasjon om hvor mye rentene, avdrag og termingebyrer utgjør av den totale summen du skal betale inn. Dette er tall du burde sette deg godt inn, på forhånd, fordi det er her du kan begynne med å spare inn penger – allerede før du sammenligner og har søkt om forbrukslån.